Automon mentioned on Scantool.net

Scantool.net are one of the biggest distributors of PC-based scan tools based on the ELM327 IC.

They mentioned my project on their website – Thanks! The article is located at
http://www.scantool.net/scantool/news/2009/may/07/automon/

I would like to thank Vitaliy Maksimov from Scantool.net – he kindly arranged the shipment of an ElmScan 5 USB for my project. He also helped me with technical issues – much appreciated!

Their website address is: http://www.scantool.net/

Thursday, May 7th, 2009 General Information

4 Comments to Automon mentioned on Scantool.net

  • patrick says:

    Hi Donal,

    I have been developing using TS7390 for the last 4 months and although i have just found your blog just today, i am surprised to see that we have encountered the same problems using the board and QT. One of the problems is the touchscreen. I have followed your blog to compile and install the tslib but when calibrating, ts_calibrate reports that the selected device is not a touchscreen.
    I have checked and double checked the environment variables and i am sure they are the same as in your blog. ts.conf is also properly configured.
    Have you encountered such a problem. or can you assist?

    regards
    Patrick

  • Donal says:

    Hi Patrick,

    I think I had that problem at some stage, when I attempted to re do everything again.

    I’ve a compiled version of tslib that should run located at: automon.donaloconnor.net/files/tslib.zip

    Maybe you’d like to try this first. I’ve also included the config file.

    Make sure to delete the auto generated calibration file before re running ts_calibrate

    Have you also set full permissions on the /dev/fb0 device.

    Regards,
    Donal

  • patrick says:

    Hi Donal,

    Thank you very much. Your library worked very well.
    I just wonder why my compilation didn’t work. maybe it was from a different version.

    Regards,

    Patrick

  • Donal says:

    Hi Patrick,

    That’s good news. Strange alright, but I did have the same problem myself. Think I just resorted to this solution as well as I had it backed up :)

    Enjoy.

    Donal

  • Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.